Υποκατάστατο γάλακτος για χοιρίδια

Οι πρώτες μέρες ζωής του χοιριδίου επηρεάζουν σημαντικότατα την όλη ανάπτυξή του αφού το πρωτόγαλα περιέχει αντισώματα τα οποία δεν αντικαθίστανται. Γι αυτό, μια φτωχή αρχή σημαίνει και ένα φτωχό τέλος λόγω του μη ικανοποιητικού βάρους στη σφαγή. Η χρήση των υποκατάστατων γάλακτος κατά τη διάρκεια της γαλουχίας εξασφαλίζει μια καλή και ομοιογενή αρχή για όλη την τοκετοομάδα. Επίσης βοηθούν στην επιβίωση της τοκετοομάδας αν η χοιρομητέρα πεθάνει ή στην ισοδυναμία της τοκετοομάδας όταν η χοιρομητέρα δεν έχει πολύ γάλα ή γαλουχεί πολλά χοιρίδια. Χρησιμοποιούμενα κατά τη διάρκεια των 2 πρώτων εβδομάδων μετά τον απογαλακτισμό τα υποκατάστατα γάλακτος διατηρούν την προμήθεια των χοιριδίων σε υγρά και διευκολύνουν τη μετάβαση στη ξηρή τροφή.

Η σύνθεση του υποκατάστατου γάλακτος Grisat μοιάζει πολύ με το πρωτόγαλα της χοιρομητέρας. Έχει υψηλή θρεπτική αξία και προσδίδει υψηλή ανάπτυξη. Επειδή το Grisat είναι όξινο υποκατάστατο γάλακτος, το διαλυμένο γάλα διατηρείται σε πολύ καλή ποιότητα, μια και παρεμποδίζεται η υπερανάπτυξη βακτηρίων σε αυτό. Το Grisat περιέχει ειδικά κατεργασμένο ιχθυάλευρο και πρωτεΐνη σόγιας βοηθώντας έτσι το πεπτικό σύστημα των χοιριδίων να προετοιμαστεί για την πέψη των συστατικών αυτών της ξηρής τροφής.

Οδηγίες χρήσης

  • Αν η χοιρομητέρα πεθάνει ή δεν έχει πολύ γάλα ή γαλουχεί πολλά χοιρίδια.

150 γρ. Grisat διαλυμένο σε ένα λίτρο χλιαρό νερό (περίπου 50 0C). Μετά τη διάλυση θα παραμείνει μια μικρή ποσότητα ιζήματος που τα χοιρίδια θα γλείψουν με ευχαρίστηση.

  • Στις πρώτες 7-14 ημέρες μετά τον απογαλακτισμό για τη διατήρηση της προμήθειας σε υγρά και τη διευκόλυνση της μετάβασης στη ξηρή τροφή.

75 γρ. Grisat διαλυμένο σε ένα λίτρο χλιαρό νερό (περίπου 50 0C).

 

Εγγυημένη περιεκτικότητα ανά κιλό Grisat  
Ολική πρωτεΐνη (%) 22
Λίπος (%) 20
Τέφρα (%) 9
Ολικές κυτταρίνες (%) 0,2
Λυσίνη (γραμ.) 23

Η Εταιρεία

  • Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2006, από τη θέλησή μας ως επιστήμονες να προσφέρουμε υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα ικανοποιούν τον παραγωγό και τον καταναλωτή. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε οι πελάτες μας κτηνοτρόφοι να παράγουν τρόφιμα υψηλής ποιότητας με ασφάλεια και σεβασμό στον καταναλωτή. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε μία ομάδα από κτηνιάτρους με εμπειρία…

Newsletter

Ισολογισμοί

Ισολογισμός 2014